Фулъм удължи агонията на Челси, Феликс с червен картон в дебюта си

Фулъм надигра Челси с 2:1 в отложено градско дерби от 7-ия кръг на английската Висша лига. На „Крейвън Котидж“ домакините, които бяха без наказания Александър Митрович, нанесоха нов удар по Греъм Потър и компания, като постът на мениджъра на „сините“ продължава да се клати сериозно. Новото попълнение на тима Жоао Феликс пък направи кошмарен дебют, след като бе изгонен с директен червен картон след почивката.

Жоао Феликс напуска терена, след като бе изгонен в първия си мач с екипа на "сините".

Срещата започна по-добре за „Котиджърс“, които откриха резултата в 25-та минута чрез бившия футболист на Челси Уилиан. До края на полувремето статуквото остава непроменено, но само две минути след началото на втората част Калиду Кулибали възстанови паритета. Десетина по-късно обаче гостите останаха в намален състав след директния червен картон на новото попълнение на тима Жоао Феликс, който сега ще пропусне три мача в първенството.

Фулъм натисна след изгонването на дошлия от Атлетико Мадрид португалски национал и се добра до трите точки след точната интервенция на Карлос Винисиус. В ролята на асистент за победното попадение на домакините се превърна Андреас Перейра. До края Челси така и не успя да стигне до равенство и постигна пореден разочароващ резултат, докато Фулъм продължава да впечатлява с добрите си изяви от началото на кампанията.

За Челси това бе четвърти пореден мач без победа във всички турнири – „сините“ са в отчайваща форма, като имат едва един успех в последните си десет мача в Премиършип, при три равенства и цели шест загуби. Тимът на Потър е десети в таблицата с 25 точки, на десет от четвъртия Манчестър Юнайтед, с мач повече от „червените дяволи“. Фулъм от своя страна е вече шести с 31 пункта. За Марко Силва и компания предстои гостуване на Нюкасъл, докато Челси приема Кристъл Палас в ново лондонско дерби. /БГНЕС