Гълъб Донев: Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел

Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел. Това каза служебният премиер Гълъб Донев по време на откриването на новата академична година 2022/2023 в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/, предаде репортер на БГНЕС.

Гълъб Донев, който е възпитаник на УНСС, каза, че за него е чест да участва в откриването на новата академична година.

Той подчерта, че над 95% от студентите се реализират успешно още след първата си година в университета. Донев допълни, че е напълно възможно възпитаниците на УНСС да заемат лидерски места в политическия и обществения живот, тъй като получават много познания — и теоретични, и практически.

Смисълът на лидерството не се изчерпва с това да си първи, а да възприемаш хората в своя екип като съмишленици, да ги приобщиш към общата цел като ги мотивираш и вдъхновяваш, каза премиерът.

Донев е категоричен, че задача на лидера е да разпознае тези най-силни качества, както и че той е пример и спазва собствените си правила на работа.

Ректорън на УНСС проф. д-р Димитър Димитров приветства с добре дошли студентите на 103 академична година. "Днес за всички нас е огромна радост да ви приветствам след близо две години пандемия", каза той и подчерта, че откриването на учебната година е изключително важен момент особено за първокурсниците. По думите му във времена на предизвикателства и толкова много професии знанието е сила.

Проф. Димитров обяви, че има ръст на новоприетите студенти, както и че в момента тече успешно кампанията за магистри.

Връзката на УНСС с бизнеса се развива и става все по-успешна, подчерта ректорът. "Заедно със синдикатите положихме усилия за известен ръст на заплатите", каза още той.

На тържественото откриване присъстваха още служебният министър на икономиката Никола Стоянов и министърът на електронното управление Георги Тодоров. /БГНЕС