Гълъб Донев: Имаме пълна, на 100%, диверсификация

Няма българин, който да не се вълнува и да не се радва, когато българските деца прекрачват прага на българските учители. Поставили сме си за цел децата да не преповтарят чужди мисли, а умовете им да могат да мислят, да се изразят. Поставили сме си за цел нацията да живее по-добре, да имаме самочувствие, че имаме азбуката, която сме дали и на другите славянски народи.

Това заяви министър-председателят Гълъб Донев, след като откри учебната година в 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – едно от най-старите училища не само в София, но и в България, предаде репортер на БГНЕС.

15 септември е денят, в който да поднесем цветя и да направим поклон пред учителите, които се трудят да направят така, че българските деца да получат качествено образование и знания, които ще им отворят пътя в живота и ще могат да се реализира, добави Донев.

Служебният премиер не пожела да отговаря на журналистически въпроси, свързани с теми от дневния ред, но все пак каза:

Усилията на правителство са да осигури достатъчно доставки на горива, на газ, от всички възможни източници – да диверсифицираме на 100% източниците и пътищата на доставки, за да гарантираме, че училища, детски градини и ясли, читалища и болници – да не бъдат на студено и тъмно през зимата, заяви само премиерът.

Той бе категоричен, че е направено всичко възможно да има пълна диверсификация на източници, цени и доставчици. Имаме пълна, на 100%, диверсификация, увери Гълъб Донев.

Служебният премиер призова шофьорите да карат със съобразена скорост, най-вече в районите около училищата. Нека намалим скоростта и да създадем среда, която гарантира сигурността на нашите деца, каза Донев.

Бих препоръчал на всички политици да се поучат от първия учебен ден. България от тук нататък ще се управлява от коалиционно управление, а думичката споразумение съдържа в себе си - спор, умение и мисъл. Нека участниците в предизборната кампания да протегнат ръка с мисъл и разум, за да решат споровете, които имат, така че България да има редовно правителство, препоръча Гълъб Донев. /БГНЕС