Гълъб Донев: Ускоряваме дейностите по разчистване на наводнените карловски села

Хората в пострадалите карловски села имат нужда от хора, които да им помогнат, за да продължат живота си на чисто и да не газят кал, влизайки в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството заедно с областния управител на Пловдив, кметовете на общини и на населени места, продължаваме с повече хора и техника разчистването на Богдан, Каравелово и Слатина.

Това каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Донев информира, че днес кабинетът ще отпусне допълнително 200 хиляди литра вода от държавния резерв за пострадалите карловски села.

За нас е важно колкото се може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората там. Още утре ще се включат допълнително 400 военни и техника. В петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области, ще са в наводнените села, за да продължат разчистването. В почивните дни, както обикновено, ще се присъединят и много доброволци от цялата страна, каза Гълъб Донев и изрази благодарността си към всички българи, които от 2 септември живеят с хората в Карловско и помагат. /БГНЕС