Габон стигна до ценна точка срещу Гана

Отборите на Габон и Гана направиха равенство 1:1 в мач от група С на Купата на африканските нации. В Яунде, Камерун играчите на Габон успяха да отбележат късен изравнителен гол, с който взеха много ценна точка в битката за излизане от групата.

Голът на Аднре Ащ не бе достатъчен за успех на Гана

Гана поведе в резултата още в 18-та минута чрез Андре Аю, който се разписа след асистенция на Томас Партей, като това остана единственият точен изстрел за тима в целия двубой. Играчите на Габон също не бяха особено дейни в атака, като отправиха едва два изстрела в рамките на вратата на Гана, но с един от тях резервата Джим Алевина изравни в 88-та минута. Гана завърши срещата с човек по-малко след директен червен картон на Бенджамин Тете в 94-та минута.

Звездата на Габон Пиер-Емерик Обамеянг пропусна двубоя, след като медицински прегледи преди мача са показали, че той има "сърдечно увреждане". Поради същата причина аут за Габон бяха още Марио Лемина и Аксел Мейе. От медицинския щаб на тима увериха, че всичко е наред с тримата, като отпадането им от групата е било предпазна мярка. Обамеянг, Лемина и Мейе дадоха положителни проби за Covid-19 при пристигането си в Камерун миналата седмица.

След това равенство Габон заема второ място в групата с четири точки, три повече от третия Гана. Лидер е Мароко с шест точки. Вчера Мароко победи Коморските острови с 2:0.

Останалите резултати:

Група В: Сенегал - Гвинея 0:0, Малави - Зимбабве 2:1. /БГНЕС