Габриел заминава на работно посещение в Страсбург

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Страсбург на 13 септември 2023 г. Програмата на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел ще започне с изслушване на годишното обръщение за състоянието на Съюза, с което председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще очертае основните стратегически приоритети пред Европейския съюз, съобщиха от МВнР.


Това ще е последната реч на фон дер Лайен в рамките на настоящия законодателен мандат преди европейските избори през 2024 г. В залата на Европейския парламент се очаква да присъстват и министрите на държавите членки на ЕС.

По време на посещението си в Страсбург, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще отдели внимание и ще проведе редица срещи в Съвета на Европа. Тя ще разговаря с Генералния секретар на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Деспина Хадзивасилио-Цовили, Генералния секретар на Съвета на Европа, Мария Пейчинович Бурич и председателя на Европейския съд по правата на човека, Шийфра О’Лиъри. /БГНЕС