Габриела Георгиева: Много съм горда, ще давам още повече от себе си

"Много съм горда най-вече от това, че успях да покрия квота за Олимпиадата. Благодарна съм на Федерацията и на моя треньор, че успя да ме подготви по най-добрия начин, за да постигна тези резултати. В известна степен това ме прави по-уверена, всеки път на старта излизам по-спокойна и с усмивка на лице, защото така ми се получават повече нещата". Това сподели Габриела Георгиева, след като в края на миналата седмица завърши на шесто място във финала на 200 метра гръб на Световното първенство по плувни спортове в Доха.


"Упорита съм, не се отказах, много хора вярваха в мен и успях да докажа, че явно си е заслужавало чакането. Едната цел си я изпълних, явно е време да си поставя втора, но не искам да се натоварвам с много тежки и високи очаквания към себе си. Ще тренирам, както съм тренирала досега, ще давам още повече от себе си и се надявам да се представям по най-добрия начин", каза днес Георгиева в Пресклуб България.

Със силното си представяне на Световното първенство тя спечели квота за Олимпийските игри в Париж това лято. Другите български плувци с квоти до момента са Петър Мицин и Йосиф Миладинов.

Изпълнителният директор на БФ Плуване Димитър Бобев обяви, че Федерацията е доволна от представяне на българските плувци в Доха, макар че очакванията са били малко по-високи. Той допълни, че надеждите са България да спечели още 3-4 квоти за Париж, като най-големите надежди за това падат върху Любомир Епитропов, Калоян Левтеров и Калоян Братанов. /БГНЕС