Гал Гадот влиза в ролята на легендата Грейс Кели

Звездата от „Жената чудо“ Гал Гадот ще влезе във високите токчета на една от най-големите холивудски легенди на всички времена - Грейс Кели - в римейка на класиката на Алфред Хичкок от 1955 г. "Да хванеш крадец", съобщава „Deadline“.

Оригиналният филм, в който Кели участва с Кари Грант, който играе крадец на бижута, се смята за един от най-великите романтични мюзикъли на всички времена и печели "Оскар" за зашеметяващата си кинематография. Действието се развива в Монако - страната, в която Кели се премества година по-късно, след като се омъжва за принца на Монако, Алберт - и включва особено секси сцени за онази епоха.

Да изиграе хладнокръвна изкусителка вероятно няма да е предизвикателство за Гадот, която се превъплъти в подобна роля в адаптацията на Кенет Брана на "Смърт край Нил" на Агата Кристи. Премиерата на този филм беше отложена заради пандемията и особено стряскащите обвинения в сексуално насилие срещу една от звездите - Арми Хамър.

Все още не са известни подробности за римейка на "Да хванеш крадец" - като например дали ще е от същия период и дали ролята на Гадот ще бъде променена, за да може тя да покаже уменията си в бойните изкуства, както е правила в много други роли - но за е известно поне, че за сценарист е наета Айлин Джоунс, работила по "Блудният син", сериал на Fox. Гадот и съпругът ѝ Джарон Варсано ще продуцират филма с компанията си „Pilot Wave“. Сред другите продуценти ще бъде Нийл Мориц от хитовата поредица "Бързи и яростни".

Наскоро Гадот отбеляза връх в кариерата си с ролята си в хитовия криминален филм на Netflix "Red Notice" и ще играе злата кралица в предстоящия филм на Disney "Снежанка", римейк на анимационния филм, с Рейчъл Зеглер от "Уестсайдска история" в главната роля. Също така беше обявено, че тя ще играе Клеопатра в друг римейк - роля, която преди това е изпълнявана от холивудската икона Елизабет Тейлър. Гадот украсява корицата на списание „In Style“ този месец и в интервю за него признава, че видеоклипът на "Imagine" на „Бийтълс“, който направи в началото на пандемията и за който беше порицана в пресата, е бил ненавременен и с "лош вкус".

Римейковете на филми на Хичкок са трудни, заради неговото необикновено майсторство и новаторство и досега нито един от тях не е бил успешен. Римейкът от 2020 г. на филма на Хичкок "Ребека" от 1940 г., в който Хамър и Лили Джеймс изпълняват ролите, изиграни от Лорънс Оливие и Джоан Фонтейн в оригинала, се провали както сред критиката, така и сред публиката. /БГНЕС