Българските туристи ще влизат в Гърция само през "Кулата"-"Промахон"

Българските граждани, желаещи да посетят Гърция с цел туризъм, ще могат да влизат в нашата южна съседка единствено през ГКПП “Кулата”-“Промахон” от 22 юли до 4 август, съобщиха от Гранична полиция.

Нашите съграждани задължително трябва да представят на границата РCR тест за коронавирус с отрицателен резултат. Той трябва да е направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

От 00:00 ч. на 22 юли през гръцкия пункт „Ексохи“, съпределен на българския „Илинден“, няма да се пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили. Забраната ще важи до 3 август. От 00.00 ч. на 22 юли до 4 август се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) през сухопътната граница с България единствено през ГКПП “Кулата”-“Промахон” и през ГКПП “Маказа”-“Нимфеа”. Пътуванията се доказват със съответните документи. До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. /БГНЕС