Гардеробът на съпругата на Мило Джуканович под лупата на Агенцията за борба с корупцията

Агенцията за предотвратяване на корупцията на Черна гора е започнала производство срещу десет длъжностни лица, тъй като е установено, че начинът им на живот не съответства на доходите им.

сем. Джуканович (л) на посещение в Полша

Според черногорския вестник "Дан" Агенцията води административна процедура за това откъде президентът на страната Мило Джуканович се е сдобил със скъпите си часовници, които според някои оценки струват повече от милион евро. От институцията, оглавявана от Йелена Перович, съобщиха за още една процедура, свързана със семейство Джуканович - съпругата на президента Лидия Джуканович и нейният скъп стайлинг ще бъдат предмет на проверка.

Досега при всяка процедура, която засяга семейство Джуканович, Агенцията за предотвратяване на корупцията не е установявала нарушение на закона.

Агенцията информира накратко на какъв етап е започналата процедура, свързана с часовниците на президента Мило Джуканович, както и дали са се свързали с компаниите – производители на часовниците, които се виждат на ръката му, за да определят тяхната стойност, съобщи изданието.

"Процедурата е в ход, поради което по реда на Закона за предотвратяване на корупцията на този етап не можем да ви предоставим повече информация. След приключване на процедурата Агенцията за предотвратяване на корупцията ще направи решението публично достояние.“

Съпругата на президента Лидия Джуканович често се снима в тоалети, които надвишават официално отчетената заплата на нея и съпруга й.

За последно Лидия Джуканович беше снимана на протеста "Има ни" пред парламента, където според медиите, анализирали нейния стайлинг и сайтове за маркови дрехи, тя е носила жилетка и пуловер, за които се твърди, че струват 4300 евро.

От Агенцията са заявили, че ще направи проверка на тези твърдения за несъответствие между начина на живот и отчетените доходи, в съответствие с разписаните от закона правомощия

Миналата година съпругата на Мило Джуканович избра скъп тоалет за участието си в Парижкия форум за мир - тя се спря на рокля на марката Valentino, която струва 3500 евро, пише още „Дан”.

Първата дама на Черна гора наскоро беше с рокля на марката "Emilija Wiksted", която в някои сайтове достигна цена от около 3000 евро. Тя се появи със съпруга си на кралската гала вечеря в Мадрид, организирана от принц Филип VI.

Според „Дан” Лидия Джуканович е известна и като любителка на скъпите чанти, затова този път се е спряла на "Diorova". Подобна чанта в черно струва 4100 евро. /БГНЕС

Подгорица / Черна гора