Гарет Саутгейт: Нямам идея защо бяхме освиркани

“Знаехме, че мачът ще е труден. И преди сме имали тежки сблъсъци с унгарците, но това не важи само за нас. Защитата им е много организирана. Равенството щеше да е справедливо, но не направихме достатъчно, за да спечелим”, сподели селекционерът на Англия Гарет Саутгейт след загубата с 0:1 от Унгария в мач от Лигата на нациите.

“Липсваше ни острота. Причината се крие повече в топлото време, отколкото в умората от дългия сезон. Не бяхме се събирали от три месеца, имаме само три мача за половин година”, продължи бившият защитник.

“Разочаровани сме, защото ако искаме да постигнем нещо голямо на Мондиал 2022, трябва да печелим подобни мачове”, каза още Саутгейт.

Той коментира и освиркванията от страна на някои привърженици на Унгария в момента, когато англичаните коленичиха в знак на протест срещу расовата несправедливост.

„Опитваме да покажем позицията си на света. Нямам идея защо бяхме освиркани за този жест. Младите може би не разбират защо го правят, тъй като са повлияни от възрастните. Всички знаят в какво вярваме ние и какво защитаваме“, добави обясни селекционерът.

„Атмосферата беше доста приятелска, когато пристигнахме на стадиона, но не беше такава, когато коленичихме. Трябва да кажа обаче, че чувам подобни неща и на някои наши стадиони. Точно затова ще продължим да заявяваме позицията си заедно като отбор“, коментира още Саутгейт. /БГНЕС