Гари Невил: Манчестър Юнайтед не трябва да бърза с назначението на Солкскяр

Експертът на Sky Sports Гари Невил изрази мнение, че все още е твърде рано Манчестър Юнайтед да предлага постоянен договор на Оле Гунар Солскяр, който през декември бе назначен за временен мениджър. Норвежецът спечели 10 от 11-те си мача начело на "червените дяволи" и се превърна във фаворит за постоянен наставник на тима.

През уикенда Юнайтед срази Фулъм с 3:0, а агентът на Солкскяр бе забелязан в компанията на изпълнителния директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд, във връзка с което се понесоха слухове за скорошно подписване на постоянен контракт с норвежкия специалист.

Невил обаче препоръча на Юнайтед да изчака поне до март.

"Мисля, че все още е твърде рано да му се дава тази работа. В края на април, когато до края на сезона остават шест седмици, ще бъде точното време, за да се вземе решение. Клубът трябва да анализира своите чувства, тези на запалянковците, както и резултатите. Сега моментът още не е настанал, предстоят седем или осем тежки срещи. При всички случаи Солскяр направи голяма заявка, за да получи тази работа за постоянно. Ако Манчестър продължава в същия дух и финишира в Топ 4, тогава за клуба би било огромен риск да не назначат Солскяр. Ако похарчат 30-40 млн. паунда за покана на друг наставник, а през октомври тимът е пети в класирането, целият ад ще излезе на свобода. Хората ще говорят: "Защо не дадохте тази работа на Оле, когато беше толкова добър. Все още мисля, че не трябва да се обявява това, тъй като веднага ще се появят слухове кого иска да купи и с кой да се раздели. В момента атмосферата е добре, но при назначение веднага ще се появят въпроси", заяви Невил. /БГНЕС

Категории: