Гари Олдман мисли за пенсиониране

64-годишната звезда Гари Олдман не планира да бъде все още "активен" в кариерата си, когато навърши 80 години, и все още има други интереси, за които би искал да намери време, преди да е станало твърде късно. Той заяви, че би бил "много щастлив", ако ролята на Джаксън Ламб в шпионската драма "Slow Horses", се окаже последната в кариерата му.

Той споделя пред списание Sunday Times Culture: "Имах завидна кариера, но ангажиментите намаляват, а аз имам и други неща, които ме интересуват извън актьорството. Когато си млад, си мислиш, че ще успееш да направиш всичко - да прочетеш тази или онази книга - а след това годините минават...Догодина съм на 65 години, а 70-те са зад ъгъла. Не искам да бъда активен актьор, когато съм на 80. Ще бъда много щастлив, за мен ще бъде чест и привилегия да изляза от актьорството като Джаксън Ламб".

Гари е подписал договор за поне още две серии на "Slow Horses" и след два сезона на шоуто обича да работи по програмата, защото тя запълва празнотата, която изпитва след като вече не се занимава с театър.

Той казва: "Slow Horses" е най-близкото нещо до театрален спектакъл, което познавам от години. Всички се разбираме. Липсва ми другарството в театъра. Не съм планирал да спра да се занимавам с театър, просто така се случи."

Звездата от "Хари Потър и затворникът от Азкабан" е изумен от това колко много хора са му доверили за собствения си таен предишен живот като шпиони, но е доволен, че намират "Slow Horses" за "реалистичен"./БГНЕС