Гарин и Рууд ще спорят за титлата в Хюстън

20-годишният Каспер Рууд достигна първия си финал на ниво АТР.

Младоците Кристиан Гарин и Каспер Рууд се класираха за финала на турнира от сериите АТР 250 в Хюстън, след като записаха чисти победи в полуфиналните си мачове.

22-годишният чилиец Гарин се наложи над местния фаворит Сам Куери със 7-6(2), 6-2 за час и 22 минути игра за втория си финал на ниво АТР. Две години по-младият норвежец Рууд от своя страна достигна първия си финал в Тура, след като победи квалификанта от Колумбия Даниел Елахи Галан със 7-5, 6-2. Това ще бъде втори мач между Гарин и Рууд, като по-рано тази година чилиецът се наложи на полуфиналите в Сао Пауло с 6-4, 6-4.

На турнира в Маракеш един срещу друг в спор за титлата ще влязат Пабло Андухар и Беное Пер. Трикратният шампион от Испания Андухар разби Жил Симон с 6-1, 6-1 за час и 14 минути игра, докато французинът Пер успя да обърне своя сънародник Жо-Вилферд Цонга за 2-6, 6-4, 6-3. Пер е спечелил и трите си мача с Андухар на ниво АТР до момента, но преди две седмици опитният испанец спаси мачбол, преди да победи Пер на финала на Чалънджъра в Марбея. /БГНЕС