Гарначо под прицел за "расистко" емоджи към Онана, вратарят го защити

Младият футболист на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо стана обект на критики и може да бъде наказан от Футболната асоциация, след като бе обвинен, че е използва расистко емоджи под снимка на чернокожия вратар на "червените дяволи" Андре Онана.

Във вторник Онана бе герой за своя тим, след като спаси дузпа с 97-та минута, за да донесе ценния успех над Копенхаген с 1:0 в Шампионската лига. В социалната мрежа Х Гарначо публикува снимка на Онана, а под нея две емоджита горили. След като заваляха коментари, че това е расистко, 19-годишният футболист изтри своята публикация, а от ФА са се свързали с него, за да поискат обяснение. Аржентинският играч получи подкрепа от самия Онана. "Хората не могат да избират какво трябва да ме обижда. Много добре знам какво имаше предвид Гарначо - сила и мощ. Този въпрос трябва да бъде затворен", написа камерунският страж.

Въпреки това не е изключително Гарначо да бъде наказан от ФА. В края на 2019 година халфът на Манчестър Сити Бернардо Силва бе наказан за един мач и глобен с 50 хиляди паунда, след като сравни своя съотборник Бенжамен Менди с рисунка на маймуна. През 2020 нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани бе наказан за три мача и глобен със 100 хиляди паунда, след като написа "Грасиас, негрито", за да благодари на фен в Туитър. /БГНЕС