ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз

Служителите на ГДБОП прекараха около два часа в Национална футболна база в Бояна.

Екип на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" влезе в офисите на Българския футболен съюз в Национална футболна база в Бояна, запечата ги и започна мащабен обиск, предаде репортер на БГНЕС.

Около 16:30 часа днес близо 30 служители на полицията влязоха във Футболната база в Бояна и започнаха акцията. Екипът на ГДБОП прекара около два часа в сградата, след което си тръгна. Присъстващите служители на реда отказаха да дадат допълнителна информация за акцията, по време на която в базата в Бояна бе медийният директор на БФС Христо Запрянов.

Акцията се извършва, след като тази сутрин премиерът Бойко Борисов заяви, че е разпоредил финансов одит на БФС за последните години. Служители на ГДБОП претърсиха и офисите на БФС на улица "Цар Иван Асен II" в центъра на града.

БГНЕС припомня, че тази сутрин премиерът Бойко Борисов и спортният министър Красен Кралев поискаха оставката на президента на БФС Борислав Михайлов и обявиха, че ще направят проверка на финансите на футболната централа. Първоначално от БФС обявиха, че Михайлов няма да подаде оставка, но малко след това той го стори чрез съобщение на официалния сайт на организацията.

"След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин", се казва в официалното съобщение от БФС.

До искането за оставка на Михайлов се стигна след вчерашната унизителна загуба на България от Англия с 0:6 в мач от квалификациите за Евро 2020 и най-вече заради расистките инциденти по трибуните по време на двубоя, заради които срещата на два пъти бе спирана и които предизвикаха шумен отзвук в цяла Европа днес. /БГНЕС