Гечев: Цялото правителство да подаде оставка, има сбъркана политика

„Цялото правителството трябва да си даде оставката. Това е общественото мнение. Тук става дума за напълно сбъркана политика в различните сектори на развитие на българската икономика, а не става дума само в личности на отделни министри“. Това заяви депутатът от „БСП за България“ Румен Гечев преди гласуването на днешното рокади в кабинета „Борисов 3“, предаде репортер на БГНЕС.

Според него обещанието на правителството да оповести в началото на следващата седмица икономическите мерките, които ще предприеме срещу кризата, „е цинично“. „Цяла Европа, на пълна пара, реализира мерките. Веднага реагираха правителствата на другите страни членки в ЕС. Нашето правителство реагира с най-слаба държавна подкрепа“, смята той.

Гечев обяви, че от партията ми не приемат твърденията на управляващите, че президентът Румен Радев разединява нацията, подкрепяйки протестите в страната. „Как ще разединява нацията? Значи да се обединим с крадците. Как да се обедини бедният българин с чекмеджето в Бояна или в Бянка?“, попита той. /БГНЕС