Генчовска: Няма доклад, има писма със списъци, чакаме указания от Петков

Очакваме указания от премиера Кирил Петков какво да предприемем оттук насетне. Това заяви министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска след председателския съвет в Народното събрание, в който взе участие и председателят на ДАНС, предаде репортер на БГНЕС.

На него бе обсъдена ситуацията с изгонването на 70 служители на руското посолство и заплахата Русия да закрие своята мисия у нас, ако ние не оттеглим двете си ноти.

„Дала съм точно информация каква кореспонденция е дошла при нас, какви указания сме поискали от МС. Всичко е с гриф. Очакваме указания от премиера какво да предприемем оттук насетне. Той е информиран за всичко това и очаквам указания от него“, каза Генчовска.

Тя заяви, че има координация с премиера, говорено е с него.

„Спазвали сме стриктно процедурата. Дошли са писмата със списъците. Поискали сме указания от МС, те са ни казали какво да направим и сме действали изцяло по процедура“, уточни външният министър в оставка.

На въпрос дали има данни, че тези 70 души са работили против интересите на България, Генчовска заяви: „Това трябва да попитате ДАНС. Във външно министерство пристигат само имена с лични данни“.

Попитана дали има доклад на ДАНС, тя отговори: „Няма доклад. Има писмо със списъци. Това писмо е подписано от председателя на ДАНС“, след което уточни: „Две писма има със списъци, подписани от председателя на ДАНС“. /БГНЕС