"General Motors", "Ford"и "Fiat Chrysler" спират производството до края на март

"General Motors", "Ford"и "Fiat Chrysler" спират производството до края на март.

През това време служителите на компанията ще получават обезщетения за безработица и компенсации от компаниите.

Трите американски автомобилни гиганта General Motors, Ford и Fiat Chrysler преустановяват производството в техните заводи поради разпространението на новия коронавирус. Това се посочва в изявления, публикувани в сряда на уебсайтовете на компаниите.

От компаниите заявиха, че заводите ще бъдат почистени и дезинфекцирани за да бъде защитено здравето на работниците и служителите. General Motors заяви, че корпорацията „спира производството в Северна Америка поради пазарните условия и за да осигури почистване на рафинериите и да защити персонала“.

От Обединения съюз на автомобилните работници заявиха във вторник, че след консултации със своите представители General Motors, Ford и Fiat Chrysler са се съгласили да спрат производството в своите заводи, за да сведат до минимум риска служителите да се заразят от новия коронавирус.

Според американските федерални и местни власти броят на заразените в САЩ вече надхвърля 9200 души. CNN съобщи различни данни в сряда. Според новинарския канал в страната са открити почти 8,7 хиляди случая на инфекция, а 149 души са загинали./БГНЕС