Георг Георгиев: 7-те точки на ПП-ДБ не са сериозни

ПП-ДБ искат ГЕРБ-СДС да подпишат Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на кабинета със 7 гаранции.


Според депутата от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев по-сериозно би звучало, ако това са 107 точки. "Защото, когато по един завоалиран начин вървиш към коалиция и търсиш такава, то нейните приоритети не могат да се изчерпат в едни лист, написан текст", категоричен е Георгиев пред БНТ.

Той припомни, когато ПП в миналия парламент излязоха с декларация около минута и казаха, че това е стратегия за управление на държавата.

"Нашата визия, събрана в 140 страници управленска програма, определено не може да бъде поместена в 7 точки. Това дори не са изчерпателни точки, а 7 реда и само в 7 реда, ако си представят, че могат да се представи на държавата изход от излизане от кризите, това не е сериозно", каза той.

Георгиев призова да седнат на масата и да преговарят, и когато ще се коментира коалиция, то по същество да е такава.

"В момента имаме квазиеднолично управление - в лицето на кабинета Денков", каза Георгиев.

"Няма как да очакваме много прозорливост от политическа сила, в която доайенът и най-опитният депутат е Настимир Ананиев. "Продължаваме промяната" търсят ГЕРБ и знаят, че без нас не могат да направят нищо", каза още той.

Потвърди обаче, че ако се говори за коалиция, ГЕРБ ще настояват за друго разположение в МС.

Призова ПП-ДБ, ако искат държавата да бъде стабилна и да излязат от "катастрофата през последните две години", да сменят тона. /БГНЕС