Георг Георгиев: Бориславова не познава и нарушава Конституцията

Пореден потрес от правната посредственост на Лена Бориславова. Същата е подала заявление в ЦИК, с отказ да бъде народен представител, след законовия срок предвиден в ИК и въпреки Конституцията. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

„Лена, никой не е над закона, макар да Ви е навик да нарушавате основния закон. Списъкът с избраните народни представители е обнародван в Държавен вестник и Вие сте избрана, считано от датата на провеждането на изборите, тоест 2 април“, написа Георгиев в социалната мрежа.

Той припомни, че ако Лена Бориславова не желае да бъде народен представител, тогава трябва да подаде оставка пред Народното събрание, което да я гласува. Това е според член 72, ал.1 от Конституцията.

„Така че, утре в 10 часа, дали с Киро, или с Миро, трябва да пристигнете в НС за полагане на клетва и подаване на оставка. Щастлив вторник!“, пожела Георгиев.

БГНЕС припомня, че по-рано днес Бориславова обяви в социалната мрежа, че няма да бъде депутат в 49 Народно събрание. Като мотив за оттеглянето си тя посочи, че ще се концентрира върху подготовката на „Продължаваме промяната“ за местните избори, които трябва да се състоят по-късно тази година. /БГНЕС