Георг Георгиев: Всичко, до което се е докоснал Борис Михайлов е фалирало

ГЕРБ разкриха нови данни за новоизбрания шеф на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов и изразиха тревога за родното земеделие, предаде репортер на БГНЕС.

По думите на лидера на младежката формация Георг Георгиев всичко, до което се е докоснал Михайлов е фалирало и разкри нова информация от миналото на настоящия директор на фонда. Според Георг Георгиев Михайлов е имал обща фирма с източената и фалирала през 90-те години банка "Славяни", в чието управително тяло влизали 18 лица от бившата Държавна сигурност.

"Г-н Михайлов е бил също така съучредител и на Българо-американската търговска камара, в която не е имало нищо американско и която е просъществувала около една година. През това кратко време въпросната камара е била управлявана от г-н Барух Чакъров, който е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания "Балкан" и дясната ръка на Гад Зееви'', припомни той и намеси името на организация "Тамплиери", която също е била закрита.

Георгиев коментира, че те не твърдят, че Михайлов ги е фалирал, но съвсем резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие?

"И само още един интересен факт – сдружението "Тамплиери", в което също е участвал г-н Михайлов, е закрито от съда. Както сами виждате, много от фирмите и сдруженията, в която под някаква форма е участвал Борис Михайлов, са или закрити, или фалирала,", подчерта Георгиев.

Маноил Манев насочи вниманието към служебният силов министър Бойко Рашков.

"Като публична личност, той продължава да дължи едни отговори за едни имоти. Повече от 19 имота за милиони от един държавен служител цял живот", каза той и добави, че в момента Рашков се бори за правдата, но продължава да не казва с какви пари един следовател, след това шеф на бюрото за контрол на СРС-та, а след това преподавател, е направил такава имотна сага.

Манев засегна и темата с подслушването и припомни, че, когато е изтичал мандатът на Рашков в бюрото е отишъл в парламента и пак е обявил, че има подслушвани, но тогава нищо не се е доказало. По думите му Рашков отново използва стария похват и отново нищо не произтича от скандала с подслушванията.

"Днес когато България получи похвали за ситуацията с борбата с трафика на хора, много му беше важно той да отклони вниманието от това, а да започне да говори за неща, които не са важни", коментира Манев.

Тома Биков продължи, казвайки, че шефът на НАП Румен Спецов трябва да провери Рашков, а Рашков да провери Спецов заради съмнителни продажби на негови фирми.

"От трета страна Спецов и Рашков трябва да проверят шефа на фонд "Земеделие" и най-накрая тримата да отидат при Румен Радев да му докладват", каза Биков.

В отговор на журналистически въпрос от ГЕРБ казаха, че по тяхно време не е бил упражняван натиск върху гласоподаватели. /БГНЕС