Георги Дерменджиев се завърна в Разград

Георги Дерменджиев е новият старши треньор на Лудогорец, обявиха официално от пресслужбата на българския шампион. Решението за неговото назначение бе взето след спешни разговори, след като стана ясно, че Ивайло Петев няма да води повече „зелените“.


Дерменджиев поема Лудогорец за трети път. Под негово ръководство "орлите" станаха шампиони на България три пъти (2014/15, 2015/16, 2016/17), а също така записаха най-големите си успехи в eвропейските клубни турнири, класирайки се два пъти в групите на Шампионската лига.

Като старши треньор бившият наставник на Левски и националния отбор на България е водил шампионите в 123 мача, в които е записал 77 победи, 30 равенства и 25 загуби във всички турнири.

Дерменджиев заменя на поста Петев, който се завърна начело на разградчани през март тази година. Бившият селекционер на Босна и Херцеговина направи Лудогорец шампион на България за 12-а поредна година, като тимът завоюва и трофея в турнира за Купата на страната. Петев обаче си тръгва след нулевото равенство с Арда в последния кръг на Първа лига, като в началото на месеца шампионите бяха размазани от датския Нордшеланд с 1:7 в Лигата на конференциите, след което цялото ръководство и спортно-технически щаб подадоха оставки.

Официалният дебют на Дерменджиев начело на „зелените“ ще бъде при гостуването на Фенербахче в двубой от третия кръг на груповата фаза в ЛК в четвъртък вечер. В родния шампионат първото предизвикателство пред специалиста е Хебър Пазарджик на Любослав Пенев. /БГНЕС