Георги Георгиев: Децата на София ще тренират в обновената база в Горубляне

Горубляне ще има изцяло обновена спортна база за тренировки на деца и младежи от цяла София. Това заяви председателят на Софийския общински съвет Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Доскоро стадионът в Горубляне пустееше, а местата за спорт в града не са достатъчни. Затова преди година Георги Георгиев обещава на активните граждани от Инициативния комитет от Горубляне, че това ще се промени. „И удържахме на думата си“, добави председателят на СОС.

Оттогава до днес са извършени всички процедури – обявен е публичен конкурс и той е спечелен от Българска Асоциация по мини футбол. Съгласно решението на съвета, общината учредява безвъзмездно и срочно право на строеж за срок от 20 години върху стадиона с площ от над 18 000 кв. В замяна Асоциацията се задължава да построи спортен комплекс със застроена площ 7 776 кв.м. и да инвестира 1 200 000 лева.

„Преди една година на среща с гражданите на Горубляне обещах, че ще възстановим стадиона. С решение на Общинския съвет предоставихме на Българска асоциация мини футбол да инвестират в обновяването му и изграждането на 4 обособени игрища за мини футбол, които са отделени с модулни прегради, така че да може да се ползва и цялото игрище на стандартния стадион. Наред с това ще бъдат изградени и детска площадка, стрийт фитнес, възстановяваме също и пистата на стадиона с 4 коридора за лекоатлетите“, каза председателят на СОС.

Най-важното е, че програмата на Общинския съвет предоставя напълно безплатно 20 часа седмично за ползване на стадиона и на игрището от ученици и граждани. „Това е наш много важен приоритет, по който работим през изминалата една година“, заяви Георгиев и подчерта, че това е поредният нов спортен комплекс в София по програмата на Общинския съвет за партньорство със спортни клубове и федерации. /БГНЕС