Георги Георгиев: ГЕРБ не сме обещавали на Бонев да е председател, но явно Терзиев е

Ние не сме заявявали, че ще се явим на разговори. Единствено, което чухме от Борис Бонев и Васил Терзиев е, че отново ще отправят покана към нас. Лицето Бонев или който и да е друг нямат никакво значение, значение има кое ще бъде управляващото мнозинство в този Столичен общински съвет.


Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян, след като за втора поредна седмица местният парламент остана без председател, предаде репортер на БГНЕС.

Хекимян посочи, че днес не е имало дискусии защо Борис Бонев трябва да бъде избран за председател на СОС. “Никой не обяснява защо той е правилният кандидат”, каза той и поясни, че му е интересно кой ще изпрати поканата за разговорите този път.

Според него при избора на председател на СОС се заявява кое ще е новото мнозинство. "Ние ясно казахме, че няма да подкрепим Борис Бонев. Ясна опозиция сме от първия ден”, припомни Антон Хекимян. Дали ГЕРБ ще отиде на срещата по покана на ПП-ДБ и СС, ще бъде обсъдено както с групата на партията, така и с лидера Бойко Борисов.

Общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев посочи, че те не са обещавали на Борис Бонев да бъде председател на СОС, но това явно е направил Васил Терзиев.

“Преди да бъдат изпратени тези прочути покани са водени разговори от Васил Терзиев с Корнелия Нинова и ние питаме, след като Нинова отказа подкрепа, тогава ли се обърнахте към нас”, запита той.

Според него личната амбиция и разплащането на политически договорки няма да стане с гласовете на хиляди софиянци, които са гласували за ГЕРБ.

“Няма да позволим София да бъде управлявана с плаващи мнозинства”, категоричен е Георгиев. /БГНЕС