Георги Георгиев: Кметове на ДБ в три района на София не са построили нито една нова детска градина

Поздравявам Росен Желязков за избора му на председател на Народното събрание, както и депутатите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за джентълменското споразумение да се даде ход за нормалната дейност на парламента. Всички ние се нуждаем от работещи институции, които да гарантират стабилността на държавата. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той коментира по Bulgaria ON AIR проблемите, пред които са изправени местните власти заради липсата на редовен кабинет, както и предизвикателствата на София.

„Добре е хората да знаят, че близо половината от гражданите на столицата живеят в райони, управлявани от районни кметове на "Демократична България", а някои от тях се ръководят от кметове на тази коалиция вече 8 години“, подчерта Георгиев.

Той отбеляза, че е важно да знаем фактите на фона на преждевременно започналата предизборна кампания, в която вече се чуват всякакви обещания за светло бъдеще.

„Брой проектирани нови детски градини в управлявани от кметове на „Демократична България“ райони: "Слатина“, „Оборище“, „Красно село“ – 0. Нула е общият резултат, уви. Същият „впечатляващ“ рекорд постигат и при строителството на такива нови сгради - няма построена нито една нова детска градина. Иначе на обещания и заявки са щедри“, заяви председателят на СОС и добави: „Въпреки това, продължавам да вярвам, че колегите, които се занимават с политика, без значение от коя политическа група са, в крайна сметка мислят преди всичко за гражданите, а след това за рейтинга или политическите сметки. Дано не бъда опроверган“. /БГНЕС