Георги Георгиев: Новата организация на движение по "Патриарха" е незаконна

Вчера от Пътна полиция съобщиха официално, че въпреки че е задължена по закон, Столична община изобщо не е поискала съгласуване на промяната в организация на движението на бул. Патриарх Евтимий, Витоша и Фритьоф Нансен. Това означава няколко неща:

Независимо дали ви харесва или не, новата организация на движението на бул. “Витоша” и “Патриарха” просто е НЕЗАКОННА.

Това написа в профила си във фейсбук бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ- СДС Георги Георгиев.

"От официално становище на Пътна полиция София следва, че организацията на “Спасеното кръстовище” - всяко колче, всяка линия от новата маркировка и всеки нов пътен знак са незаконни.

От “Промяната”, освен че не слушат гражданите, нарушиха флагрантно правилата, като не питаха дори Пътна полиция за промени, които правят на пътя. А съгласно чл.6, ал.2 от общинската наредба от 2018 г. всички проекти за организация на движението и промените в него се съгласуват с Пътна полиция. Човек би помислил, че е редно да ги съгласуваш преди да изхарчиш 1 млн.лева и да ги изпълни, нали? Да, ама не.

Когато е налице нарушение на закона при което са изхарчени 1 000 000 лева публични средства за тези незаконни преустройства, това може да представлява престъплението безстопанственост в особено големи размери.

Това не е промяната, за която гласуваха хората. Много е просто как да управляваш добре - вслушваш се в гражданите и спазваш закона", пише още Георгиев./БГНЕС