Георги Георгиев: Разбира се, че Хекимян ще бъде на балотаж

Битката, която предстои, не е просто между Антон Хекимян, Ваня Григорова и Васил Терзиев. Васил Терзиев и Ваня Григорова са едно и също – те са пълномощници на Кирил Петков и Корнелия Нинова. Това са хората, които проведоха четири наказателни акции срещу ГЕРБ, когато управляваха заедно. Разбира се, че Антон Хекимян ще бъде на балотаж.


Това заяви пред бТВ тази сутрин кандидатът за общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предишния мандат оглавяваше Столичен общински съвет.

Софиянци са прагматични хора и те помнят. Помнят наказателната акция на ПП и БСП за метрото, помнят втората наказателна акция за ВиК, помнят и наказателната акция за обществения транспорт, изброи Георгиев.

Васил Терзиев на всеки проблем казва „дигитализация“, г-жа Григорова на всеки друг проблем казва – „национализация“. Тоест единият кандидат е „Мистър дигитализация“, а тя е „Мис национализация“. Ние вървим напред със стандартите, заяви Георги Георгиев.

Запитан дали оценка за ГЕРБ или оценка за мажоритарния кандидат ще бъдат резултатите от вота в неделя за София, Георгиев подчерта, че „кметските избори са мажоритарни, наред с това обаче решаваща подкрепа на най-голямата партия в България е от решаващо значение“.

София дали ще се дава или не решават гражданите. Убеден съм, че след последните две години и хаосът, който обзе държавата, съм сигурен, че няма да позволят това да се случи и в града, отговори Георгиев на въпрос свързан с 25 МИР, където депутатът Христо Петров (Ицо Хазарта) водеше по резултат лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в парламентарния вот.

Да се говори как Ицо Хазарта е бил Бойко Борисов, при положение че ние сме първа политическа сила, спечелила последните парламентарни избори, е малко извадено от контекста, категоричен бе Георгиев в студиото на бТВ.

Борисов е най-опитният политически лидер. Днес Борисов и Хекимян, рамо до рамо, ще закрият предизборната кампания на ГЕРБ в столицата, допълни кандидатът за общински съветник.

В заключение Георги Георгиев бе категоричен, че ГЕРБ-СДС нямат никакво намерение да губят столицата. /БГНЕС