Георги Георгиев: Решихме много проблеми на София; ще преодолеем предизвикателствата отново заедно

За мен беше чест през последните две години да съм председател на Столичния общински съвет.

Това написа в профила си във фейсбук Георги Георгиев.

"Успяхме да решим много проблеми. Ще акцентирам само върху някои от тях:

За да бъде София модерна, направихме дигитална революция в градския транспорт – вече 20 милиона са пътуванията с електронни билети. Ако някой бе казал, че перфораторът и хартиеното билетче ще останат в историята, едва ли щяхме да повярваме.

За да бъде София достъпна, приехме най-мащабната програма за изграждане на тротоари – 14 пъти повече, по-големи инвестиции. Това е и модел за децентрализация.

За да бъде София средище на спорта, успяхме да проведем 5 процедури, така че в момента да се изграждат или проектират 5 спортни зали или огромни спортни комплекси.

За да бъде София удобна, приехме най-мащабната програма за изграждане на паркинги.

За да бъде София млада, направихме най-големите инвестиции в детски площадки. С последното мъдро решение на СОС за приемане на бюджета, те бяха увеличени от 3 на 4 милиона.

За да бъде София дом на вярата и надеждата, приехме първата в страната правна клиника за защита на жертвите на домашно насилие.

За да бъде София за всички, създадохме нова програма за интеграция на деца със специални образователни потребности, деца от аутистичния спектър, деца със Синдром на Даун. На последното заседание на местния парламент увеличихме с 50% този бюджет. Тази програма ще продължи и след нас.

За да бъде София подредена, над 450 вече са преместваемите обекти, които бяха премахнати, благодарение на новите регулации, които взехме като решение в общинския съвет. В града е по-безопасно, защото няма висящи стърчащи кабели и родителите могат да бъдат по-спокойни за своите деца.

За да бъде София по-безопасна, приехме мащабна програма за пътна безопасност. Част от нея прерастна в законодателна инициатива - ще се даде възможмост на КАТ да санкционира нарушителите и през многобройните общински камери. Направихме много, очаква ни още много работа, за да бъде градът безопасен и хората да бъдат спокойни, когато пресичат улиците.

Благодаря за доверието! Свършихме много работа, пред София обаче има много нови предизвикателства. Ще ги преодолеем отново заедно!", пише още шефът на СОС./БГНЕС