Георги Георгиев се срещна със съветника на Обама Норман Айзен

Шефът на Столичният общински съвет Георги Георгиев се срещна със съветника на Барак Обама Норман Айзен.

Норман Айзен е водещ експерт по публично управление и един от най-влиятелните авторитети във формирането на американската политика според сп. Politico. По време на мандата си в Белия дом той е консултирал Обама по въпросите за реформа в управлението и въвеждане на нови етични стандарти за прозрачно управление и превенция на корупцията.

Днес ръководи анти-корупционната програма на престижния Brookings Institution и е правен анализатор на CNN. Автор е и на редица книги.

"От него научихме много за проблемите, които са стояли пред администрацията на Барак Обама, включително и за превенция на корупцията и конфликта на интереси на високо ниво, какви са основните предизвикателства пред публичните институции за гарантиране на прозрачно управление. За да имат доверие гражданите в държавната администрация, институциите трябва да бъдат колкото се може по-открити. Да отчитат своята работа и да прилагат високи стандарти за предотвратяване на злоупотребата с публични ресурси. Изключително интригуващ събеседник, колега юрист с много богат професионален опит, включително и като съветник в процедурата по импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Норман Айзен е бил и посланик в Чехия и познава в детайли проблемите на Източна Европа в борбата с корупцията.

Убеден е, че тази битка непрестанна, сравнява я с косенето на ливада - изискват се непрестанни усилия.

Необходими за успеха са воля, решителност и активно участие както от лидерите, така и от гражданите и медиите. Това е наша обща битка в името на по-доброто бъдеще", съобщи председателят на СОС в личния си профил във фейсбук./БГНЕС