Георги Георгиев: Терзиев дължи обяснения за погрома, Оставка за ръководството на БФС

Вчера новоизбраният кмет на София побърза да обяви, че съгласува шествие на футболните фенове и е организирал опазването на реда със СДВР. За съжаление, това не се случи. Центърът на София е арена на битка, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички.


Това каза общинският съветник в София от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев по повод на тежките инциденти в центъра на столицата. "Настоявам кметът г-н Терзиев и правоохранителните органи да дадат адекватна информация за случилото се. Щетите от този погром ще го плащат софиянци", каза още той и подчерта: Кметът носи пряка отговорност за безредиците. Не го казвам аз, общинският съветник Георгиев. Пише го в закона:

"Чл. 44. (1) Кметът на общината: 4. (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 53 от 2014 г.) отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи". Неадекватна оценка на ситуацията и неадекватни мерки, които водят до лош резултат.

"София не се управлява с апели във Фейсбук и по телевизиите. А от виновници за случващото се в българския футбол - ръководството на БФС и Борислав Михайлов - оставка!", подчерта Георгиев. /БГНЕС