Георги Георгиев: Уволнени заради смъртни случаи се връщат на бял кон в СО

Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев – уволненият от Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци. Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент под неговото ръководство, при който имаме смъртен случай – загинал е работник в завода за отпадъци.

Това заяви общинският съветник Георги Георгиев от ГЕРБ преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС), предаде репортер на БГНЕС.

"Новите кадри на Терзиев са уволнените от Фандъкова", подчерта Георгиев и допълни, че Васил Терзиев няма екипа, за който говореше.

Той подчерта, че вероятно кметът е бил подведен, но трябва да стане ясно как хора, които са уволнени заради смъртни случаи, се връщат "на бял кон" в Столична община години по-късно. "Че ще са заредени с реваншизъм е ясно, въпросът е това ли са новите стандарти, това ли е подготвеният екип – уволнени кадри да бъдат връщани през парадния вход", каза Георгиев.

"Колегите, които щяха да бъдат спасители на София, са спасители не в ръжта, а спасители в кишата", коментира още той.

Антон Хекимян заяви, че спасението на София се отлага. По думите му София е заложник не само не политически боричкания, а и на невъзможността на новия екип да се справи с протестите и с почистването на града.

"Ние оставаме твърда опозиция", категоричен е Хекимян.

Той добави, че е очевидно, че ПП са обещали на Борис Бонев да бъде председател на СОС, но това няма да се случи. "Борис Бонев не е първият български гражданин, излъган от ПП, така че да се връща към реалността, за да може всичко това, за което се заклехме, да се случва. Нас ни интересуват хората, а не разпределянето на постовете между първата и други групи в Съвета", каза още Хекимян.

Георгиев от своя страна отбеляза, че е много важно обещанията, които Терзиев е дал на Бонев, да не се плащат от всички софиянци. /БГНЕС