Георги Георгиев: Запечатахме два проблемни строежа в София

Два проблемни строежа в столичните квартали “Овча купел” и “Възраждане” бяха запечатани от екипи на столична община, тъй като работата в обектите не спираше. За това съобщи във видео във фейсбук бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

През месец август тази година той бе сезиран от граждани от двата квартала с оплаквания за евентуално незаконно строителство.

След среща с тях, още същия ден Георгиев разпореди проверка на главния архитект Здравко Здравков, която установи нарушения. С информацията от проверката Георгиев като председател на СОС сезира прокуратурата, която е компетентният орган да се произнесе. “От тук нататък всяко нарушение ще е работа на МВР”, завършва Георгиев във видеото.

Тази сутрин получих обаждане от граждани, че на запечатания вчера строителен обект в “Овча купел” се работи въпреки забраната. Дойдох на място и се уверих с очите си - невиждана наглост, работата вътре в обекта кипи въпреки ограничителните знаци, поставени вчера от общинския строителен контрол, заявява Георгиев.

В момента колегите от общината съставят новите актове, ще бъдат наложени глоби и още днес ще бъде сезирана прокуратурата за новите нарушения, подчертава Георгиев. /БГНЕС