Георги Градев: Бербатов може да стане президент на БФС утре

"Практиката на ВКС е категорична: Бербатов МОЖЕ да стане президент на БФС утре. Клубовете ИМАТ право да организират и проведат конгрес сами, ако БФС откаже". Това заяви спортният адвокат Георги Градев, който е част от екип на Димитър Бербатов. Кандидатът за президентския пост във футболната централа твърди, че утре ще се проведе редовен конгрес на организацията, докато ръководството на БФС заявява категорично, че конгресът е отменен.

Градев и Бербатов преди извънредния конгрес на 12 октомври

В отговор на публикация, че Бербатов няма как да бъде избран за президент на БФС утре, Градев написа в социалните мрежи: "Не разбирам целта на статията, след като БФС платиха наема за зала 3 на НДК вчера и наеха охрана онзи ден. Днес дори бяха поканени на среща в СДВР за организация на сигурността. Така че Конгрес ще има и Димитър Бербатов МОЖЕ да бъде избран за президент на БФС законно. Също така практиката на ВКС е категорична: Бербатов МОЖЕ да стане президент на БФС утре. Клубовете ИМАТ право да организират и проведат конгрес сами, ако БФС откаже. Ще перефразирам крилатата фраза на Какадуто: Четете практиката на ВКС", заявява Градев.

Бербатов заяви, че той и екипът му ще бъдат в НДК утре в 10:30 часа. От 10:00 часа феновете на ЦСКА организират протест срещу настоящето ръководство на централата, отново пред НДК. /БГНЕС