Георги Хаджиев: Имаме неоспорими доказателства за блокирането на метрото

Станциите на метрополитена са обекти от значение за националната сигурност. Изключването на напрежението е действие, което застрашава живота и здравето на гражданите. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев на брифинг днес, предаде репортер на БГНЕС.

Записите категорично доказват, че необходимост от спиране на електрозахранването не е имало.

Действията на задържания бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов и другият участник в действията, 29-годишен мъж, по никакъв начин не кореспондират с демократичните ценности и справедливите искания на протестиращите, още повече като се има предвид общественото положение на едно от задържаните лица, посочи Хаджиев. Той съобщи, че има и трето съпричастно лице, което все още се издирва.

И двама задържани в Първо районно са с повдигнати обвинения за хулигански действия и са под парична гаранция от 1500 лева.

За нас е абсолютно без значение дали задържаните признават или не действията, ние сме събрали неоспорими доказателства, посочи още Хаджиев.

В момента, в който Спасов е поискал адвокатска защита, трима адвокати са били с него до момента на напускане на управлението, заяви директорът на СДВР и категорично отхвърли обвиненията за нарушаване на права.

От своя страна директорът на столичния Метрополитен ЕАД инж. Стоян Братоев заяви, че метрото не е играчка.

БГНЕС припомня, че вчера беше задържан бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов заради спирането на метрото в София. /БГНЕС