Георги Иванов – Гонзо е новият президент на БФС

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на Българския футболен съюз, предаде репортер на БГНЕС. Той печели с 235 гласа. Втори във вота е Димитър Бербатов със 181 гласа. За


Гонзо печели вота в Пловдив, Велико Търново и Варна, като губи от Бербатов единствено в Зона София – 65-71 гласа в полза на бившия нападател на Манчестър Юнайтед.

Общият брой гласували делегати е 469. Броят недействителни гласове е 3. Гонзо избегна балотаж, след като за победа бяха нужни 234 гласа. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов получи 35 гласа, а останалите кандидати – Манол Иванов, Петьо Костадинов, Георги Захариев и Георги Градев получиха общо 15 гласа.

„Сега почва по-трудното, аз работя за всички. Ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола – да променим мнението за БФС, да работим с държавата и да знаете – вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Да работим с децата, да направим така, че да имаме силни футболисти и се надявам да се класираме на Световното първенство през 2026 г. в Америка“, каза в приветствието си като нов президент Гонзо.


Иванов предложи в неговия Изпълком да влязат Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пейновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Калин Каменов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и един член от екипа на Бербатов.

По-рано през деня, Конгресът на БФС, който се провежда в столичния хотел "Маринела", гласува оставката на Борислав Михайлов. Бившият национален вратар ръководи българския футбол близо 20 години - от 2005-2024. /БГНЕС