Георги Крумов: Ако не ви харесва държавата, обичайте Родината

„Имаме невероятен културен туризъм, имаме невероятни неща, които можем да покажем в исторически аспект, имаме кулинарен туризъм, невероятни природни дадености. Колко туристи знаят за „Глухите камъни“ в Родопите, за меандрите на река Янтра, за богатството на спа процедурите, термалните извори в България? Страната ни е на второ място по брой извори на глава от населението, и на първо място по разнообразие на водите, които могат да се използват. Не виждам подобрения в тази посока, дано стане така че някой да оцени тези дадености на страната и да ги използваме всички дружно в името на една по-добра България“. Това заяви за БГНЕС журналистът и продуцент Георги Крумов, който спечели и „Златна роза“ на тазгодишните награди в туризма.

„Едно от важните неща е отношението към хората, които използват туристическите услуги в България, било то българи или чужденци. За огромно съжаление посещавайки други страни съм видял много по-различно отношение и това ме безпокои. Бих искал в България да се промени отношението към туристите“, заяви Крумов по повод туристическите услуги в България.

„Ще ви разкажа една моя лична история. Отидох в един прекрасен гръцки град със семейството си, в който абсолютно празен ресторант имаше две маси и попитах сервитьора каква риба да си поръчам. Момчето ми предложи, тъй като самият той е сезонен сервитьор, да ме съпроводи до кухнята, където готвачът да ми предложи риба и да ми обясни по какъв начин да ми я направи. Това вероятно не става с всеки, бяхме малко хора в ресторанта, но отношението определено ме потресе в добрия смисъл на думата“, обясни още той . „Изкарах едно прекрасно кулинарно изживяване със семейството си, което много трудно се случва в България. Едва ли е имало ресторант, в който да ви пуснат в кухнята да разгледате рибата, която ще ви сготвят“, подчерта още той.

Продуцентът уточни, че все още има места по Черноморието ни, които се радват на добра репутация, кухнята и условията отговарят абсолютно на критериите на френските туристи, и затова тази година е било пълно с тях.

„Нашите зимни курорти са обречени на успех, защото на фона на тези в чужбина, те са много евтини. Алкохолът в България също е доста евтин и голяма част от туристите идват заради това, освен разбира се за пистите. Надявам се да откриват и всички други неща, на които е толкова богата страната ни“, сподели още режисьорът и призова: „Ако не ви харесва държавата, обичайте Родината“.

Крумов бе отличен с наградите в туризма заради своя филм „България. Визитка" - документален филм, представящ основна информация за страната ни с всички нейни достойнства и богатства. /БГНЕС