Георги Марков: БСП искат пир по време на чума

БСП искат пир по време на чума и ние няма да го допуснем. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите по вота на недоверие, предаде репортер на БГНЕС.

„Как не ви дойде на ум, че има бедствие в Перник и да кажете: Ние обявяваме война на бедствието, а не на правителството. Няма давност, може да поискате вот на недоверие и по-късно. Вие искате пир по време на чума", заяви той, коментирайки думите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Накрая да си дойдем на думата, за която вие искате. Служебно правителство, това предлагате. Това е върхът на национална безотговорност. Да чака Перник служебни министри да си сменят секретарките, след това пиарките, да си намерят кабинетите, да си сложат портретите, да се запознаят защо е кризата, а след това да я решават. Искате да оставите България без парламент. Да няма, ако се наложи кой да промени бюджета. Да няма кой да пипне закона за водите. Искате президентът да решава водната криза, който не е виновен за това“, посочи още Марков.

Той попита дали сериозно БСП мисли, че ГЕРБ е толкова лош или само така говорят за пред електората.

„Г-жа Нинова каза лятото: „Ще броим пилците на есен“ . Защо не ги броим пилците, зима стана, Атанасовден мина. Хайде да ги преброим в Бургас. Пилците са 10 % от вашите пилци. Във Варна – трагедия 14 %. Създадохте политически булдозер и почнахте да ровите политически гроб на ГЕРБ“, коментира още Марков и посочи, че БСП сами са паднали в гроба, който са копали.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че не мисли, че БСП са толкова безотговорни, а правят дебат за трупане на точки за изборите за парламент. "Според мен вие днес загубихте изборите 2021, защото не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, заедно да решим едно бедствие", каза с огорчение Марков и подчерта, че заради това БСП ще изгубят изборите през 2021 г. /БГНЕС