Георги Панайотов: Каквото и да се е случило при падането на изтребителя, се е случило внезапно

Военната операция в Черно море продължава, изследва се дъното, каквото и да се е случило, се е случило внезапно. Това заяви пред БНТ служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

Той уточни, че майор Терзиев не е докладвал каквито и да е проблеми. Не е съобщил за нужда от катапултиране, не е очаквал това, което се е случило и ние търсим какво точно се е случило. Опасявам се, че това ще отнеме доста време. Самолетът, който е пуснал мишената, поразена от майор Терзиев, който е изпълнил поставената му задача, е видял как майорът е поразил мишената. Това визуално е потвърдено, от там нататък нямам данни някой да е виждал каквото и да било, каза още Панайотов.

Жизненият цикъл на този самолет, на който е бил майор Терзиев, изтича през 2029 г. Изтребителят е бил поддържан и е бил технически изправен към момента на започването на задачата. Днес ще се спусне хидролокатор за обследване на водата. 20 квадратни мили е огромният район, който се обследва – това е към 40 кв. км. Обследва се, търси се самолет. Вероятността той да бъде открит жив и здрав майор Терзиев е много малка, за съжаление, добави още Панайотов. /БГНЕС