Георги Петков: Не съм си и помислял да се откажа от футбола

Забравил съм всичко и гледам напред. Не съм си и помислял да се откажа от футбола. Това обяви Георги Петков на пресконференция. Вратарят на Славия пострада след сблъсък с Жорди Кайседо в мача с ЦСКА (2:3) и бе откаран в болница. "Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора вкъщи. Дъщеричката ми ме попита: "Тате, нали, няма да спираш с футбола, искам още да те гледам по телевизията". Имам над 10 операции, а този инцидент ще ме мотивира още повече да продължа да играя", разкри той.

"Първо искам да благодаря на доктора - Дениз, който помогна сега да съм пред вас", каза вратарят и се разплака. "Благодаря на г-н Стефанов, който направи прекрасна организация във ВМА. Благодаря на всички доктори и сестри в болницата. Естествено, и на цялото ръководство на Славия, на треньорския екип, на футболистите, администрацията, че бяха плътно до мен и ми даваха кураж в този тежък момент", продължи Петков.

"Всичко вече е минало. От тук нататък остава с грижите на всички тези хора да се възстановя и отново да играя футбол и да се наслаждавам на това, което обичам", каза още вратарят.

"Никога не съм излизал и не съм нападал определен играч или клуб, за разлика от някои хора. Не съм обиден, не търся реванш. Кайседо ми писа, отговорих му, благодарих и му пожелах успех. Не съм гледал записа и не мисля скоро да го гледам, дойдох в съзнание чак в болницата. До тогава не помня нищо. Със сигурност на тази дата ще правя курбан", добави Петков.

"Няма да крия, че част от президентите на ЦСКА ми се обадиха. Благодаря им. Част и от треньорското ръководство на ЦСКА също. Стоян Колев, Стойко Сакалиев, Христо Стоичков и Гриша Ганчев ме потърсиха, за което им благодаря", завърши Георги Петков.

Венци Стефанов също взе отношение по темата. "Чудя се как ръководството на ЦСКА не изнасили съдията! Какво ли не правиха и викаха на този човечец. Безобразието извършено от този футболист (б.р. - Жорди Кайседо) не може да се сравни с нищо. Както и мълчанието на журналистите, на хората, които гледаха мача, на ръководителите на футболния съюз... Първо има засада, после удар с ръка в главата на Петков. Тежко провинение, а няма дори забележка", заяви босът на "белите".