Георги Свиленски: ИТН се уплашиха от Рашков и затова провалиха преговорите

ДПС, ГЕРБ и ИТН, когато разбраха, че Бойко Рашков може да стане шеф на КПКОНПИ, и реалната възможност да приемем антикорупционното законодателство, полудяха. Това каза пред БНТ председателят на ПГ НА БСП Георги Свиленски.

ДПС явно много добре знаят какво са правили в управлението, явно и неявно, но за първи път ДПС са извън управлението в последните 6 месеца И сега бързат да се върнат, без да ги интересува, че КЕВР няма председател, че идва тежка зима. Интересува ги час по-скоро да се върнат на власт на гърба на Борисов.

Вчера до 01 часа идваха предложения за програмата, и три часа по-късно идват думите, че ИТН се оттеглят от преговорите. И това е защото те видяха възможността Рашков да стане председател на КПКОНПИ, и се оттеглиха - това беше препъникамъка пред преговорите.

Рашков показа, че не го е страх и има волята да се бори с корупцията. Че не е заложник на интереси. Винаги досега на тези постове са слагали зависими хора, които да бъдат управлявани, допълни Свиленски.

Видяхме как ИТН за четвърти път в рамките на година и половина сриват държавата и провалят всичко: рушат институции, законодателството, и всичко. Заради тях отиваме на избори за четвърти път, категоричен е социалистът.

Два часа преди изявлението на Слави Трифонов вчера, бяхме заедно с Тошко Йорданов и Ива Митева. Не ни е работа да коментираме срещата на ДБ, могат да си говорят каквото искат. ДБ бяха достатъчно коректни като казаха, че след като подредим Програмата, ще дойдат и тогава ще решат дали да участват с министри или не, каза още Свиленски. И Трифонов намери един привиден повод, като разбра, че Рашков ще бъде избран, да се оттегли от преговорите./БГНЕС