Георги Тошев: Татяна Лолова беше един много очакван човек

„Татяна Лолова беше един много очакван човек. Канен и очакван. И когато няма кого да очакваш по този начин, зейва една празнина“. Това заяви пред БГНЕС журналистът Георги Тошев по повод на кончината на голямата актриса.

Георги Тошев беше много близък с нея. Той беше редактор на книгата й „Дневници & Делници“.

„Таня беше от рядко щедрите хора, които познавам. Тя бе и от малкото достойните творци, които преминаха по пътя си без да правят компромиси и то в различни епохи, които са живели“, заяви Тошев.

„За значението на Татяна Лолова няма какво да говоря. Най-големият комплимент, който тя получи приживе, бяха аплодисментите на публиката и тази наистина всенародна любов. Много малко хора в българския културен живот могат да се радват на такава всенародна любов. Любовта, която имаше Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, любовта, която имаше Таня“, каза журналистът.

Той посочи, че до последно са имали съвместни проекти с Татаня Лолова. На 27 март, ако не беше пандемията от коронавирус и локдауна, те са щели да присъстват на Чудомировите празници.

„Татяна Лолова беше един много очакван човек. Канен и очакван. И когато няма кого да очакваш по този начин, зейва една празнина“, каза Тошев.

В личен план за него това е много голяма загуба.

Таня в живота беше по-различна, отколкото на сцената. Ако на сцената беше фурия, в живота беше много уютен човек. Моят личен уют много се променя с нейната липса. Вярвам, че радостта, с която ни зареждаше трябва да продължи, защото това е нещото, което Татяна Лолова най-добре даваше на другите. Оптимизъм и радост. Нека да я запомним такава“, заяви Георги Тошев. /БГНЕС