Георгиев: Договорът за спортната зала в Слатина вече е факт

Още едно доказателство как работим за София. Не предизборни обещания, а резултати от много труд и усилия. Договорът за изграждане на многофункционалната спортна зала в район Слатина е вече факт, съобщи бившият председател на СОС Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

След близо две години работа с екипа ми и главния архитект, след две решения в общинския съвет, за които търсихме подкрепа и от другите партии и сложен процес на инвестицинно проектиране от страна инвеститора- баскетболен клуб „БУБА Баскетбол", изграждането на обекта вече може да започне, подчерта Георгиев.

Той добави, че безспорно, залата в Слатина е най-големият спортен обект, който ще бъде изграден на територията на София в последните години. Това е перлата в короната на нашата спортна програма, по която вече се изграждат още четири съоръжения в Люлин, Лозенец и Горубляне. Така общо в петте обекта сме гарантирали с договори близо 200 часа седмично безплатно ползване от гражданите, отбеляза Георгиев.

Обектът в Слатина ще включва 2 баскетболни игрища на закрит, 4 игрища за скуош, 3 многофункционални игрища на открито, комбиниращи баскетбол, волейбол и футбол, Модерна фитнес зала, Зали за други спортове – обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес.

Гарантирани са 20 часа седмично за безплатното ползване на залата от ученици и граждани, а близо 100 часа седмично ще бъде безплатно ползване на многофункционалното игрище.

Спортното съоръжение ще бъде построено върху близо 7 000 кв. м. разгъната общинска площ, а инвестицията, която от Баскетболния клуб „Буба баскет“ ще направят, след спечелен конкурс, е в размер на над 13 млн. лева.

Така правим спорта достъпен за всички. Защото ние работим за София, добави още Георгиев. /БГНЕС