Георгиев: Етажни паркинги и 700 хил. кв. м. тротоари - една по-достъпна София

700 000 кв.м. тротоари и програма за изграждане на етажни паркинги в столицата. Това са само част от 102 изпълнени задачи на Георги Георгиев, който бе председател на Столичния общински съвет и е втори в листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС.

Към отчета си за 102 изпълнени задачи той пусна клип със свършеното, за да бъде София по-достъпен и подреден град.

„Осигурихме финансиране за изграждане на близо 700 000 кв. м. тротоари в София – само през тази година обновихме близо 3 пъти повече площ спрямо миналата“, посочи Георгиев.

Той заяви, че по негово време е създадена програма за изграждане на етажни паркинги в кварталите. „Вече е готов 4-етажният паркинг в „Надежда“ за 320 автомобила. На пазара „Ситняково“ вече строим поредния общински паркинг със спортна площадка на последното ниво“, посочи той и добави, че се работи по изграждането на паркинг в „Младост 3“.

еоргиев отбеляза, че са осигурени 5 млн. лв. за реновиране и изграждане на 150 детски площадки. „С моята инициатива „ДоброДЕТЕлите на София“ успяхме да привлечем още над 800 000 лв. дарения от частния бизнес, които ще бъдат инвестирани в различни квартали“, добави той. /БГНЕС