Георгиев: Няма да отидем на среща при Терзиев, те вече водят преговори с Нинова

Днес няма да отидем на среща при Терзиев. Имам информация, че Терзиев вече е водил разговори преди официалните писма с Корнелия Нинова. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев пред бТВ.


Снощи депутатът Георги Свиленски е потвърдил, че депутатите от БСП ще отидат на преговори, тъй като общинските съветници от БСП нямало да отидат, тоест текат вече преговори, а ние няма да участваме в такива постановки. Нека да видим дали е така, срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова, попита Георгиев. След като Борисов два дни преди балотажа излезе и подкрепи Васил Терзиев, и благодарение на ГЕРБ беше избран Терзиев, а сега се оказа, че на Борис Бонев му е било обещано да стане председател на Общинския съвет, заяви Георгиев.

Реалистично е да се работи с ясни принципи и положения, да се кажат какви са приоритетите и каква подкрепа ще намерят. Довчера твърдяха, че Ваня Григорова е екстремист, а от днес да флиртуват с Корнелия Нинова. Това е несериозно, тази аматьорщина, която доведе до лоша организация на протеста не бива да спира работата на общинския съвет, категоричен е Георгиев.

Очакваме в понеделник повторение на епизода с опита за избор на председател на СОС, каза той.

Във връзка с погрома на футболните фенове преди мача България-Унгария, Георгиев коментира, че градът гореше, ходят по улиците полицаи с разбити глави, както и граждани, това не е сложно да се предвиди, когато разрешаваш протест на двете най -големи футболни агитки.

Кметът не е пощенска кутия, той много трудно може да забрани протест, но когато имаш зам.-кмет по сигурността и екип от зам.- кметове на терен, може би нямаше да се стигне дотук. На първо място се правят консултации с ДАНС и СДВР. Кофите за боклук трябва да бъдат почистени, за да няма какво да гори в тях, в краен случай се прибират по дворовете на училищата. Оборка се прави на целия район, в който ще се протестира, за да се види дали няма скрити бомбички. Това е елементарна грижа, която трябва да бъде положена, категоричен е Георгиев. Кметът координира и събира на оперативки. Терзиев трябва да води тези сбирки и оперативки, кметът отговаря като градоначалник да застане начело на такава ситуация, подчерта Георгиев. Това, че има ненаучени уроци, е ясно, но трябва да бъдат научени много бързо. Да се беше обадил Терзиев на Фандъкова и щеше да му каже събираш тази и тази дирекция, правиш оборка и т.н. Ние съветваме общинските съветници, стига някой да иска съвет, но не може незнанието да бъде оправдание. Апелирам Терзиев да си обяви зам.-кметовете час по-скоро. Дотук имаме само една дама по екология, виждаме дебелата червена линия, която влиза в общината. София няма зам.-кмет по финанси в момента и по транспорт, каза Георгиев.

Може да си кмет на няколко дни, но си кмет на милион и половина граждани, нямаш право да си неподготвен, подчерта Георгиев. Нека това да е последната цена на разбити глави заради неадекватна организация. Всеки проблем на гражданите е твой личен проблем, сега имаме дъждове снегове, трябва да има подготовка, убеден е Георгиев. /БГНЕС