Георгиев: Общинските екипи работиха без почивка в борбата с водната стихия

Бързи, обучени и оборудвани – това са общинските екипи, които вече почти 72 часа работят без почивка в борба с водната стихия. Добрата новина е, че дъждът спря и ситуацията се нормализира. В момента аварийните ни екипи са в Долни Богров.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев сподели за справянето с водната стихия в село Яна.

„Пълнихме чували с пясък и правихме прегради срещу водата в село Яна вчера заедно с хората от аварийната ни дирекция, ръководена от Краси Димитров, със зам.-кмета Ангел Джоргов и кмета на „Кремиковци“ г-жа Лилия Донкова“, каза той.

Жителите на село Яна са организирани и изключително сърцати, а към тях се присъединиха и доброволци от цяла София. Придошлите води са нанесли щети на инфраструктурата, но няма пострадали хора и къщи.

Кметът Йорданка Фандъкова вече организира възстановяването на изронените пътища и повредите по инфраструктурата. Над 100 л на кв. м са паднали над някои райони на София. Това са най-високите измерени стойности в последните дъждовни дни в северозападна България. Това рекордно количество дъжд и последиците, които имаше от тях, показва първо свършена работа по превенцията и почистването на речни корита и второ изключително подготвени и организирани екипи. Огромно благодаря на кмета Йорданка Фандъкова, която години наред настоява и убеждава нас от съвета, че превенцията е най-добрата защита“, заяви Георгиев.

Той отправи поздравления за денонощната работа и организация на кмета Йорданка Фандъкова и екипите на Краси Димитров, инж. Джоргов и Десислава Билева, както и на кметовете на „Кремиковци“ Лилия Донкова, на „Нови Искър“ г-жа Даниела Райчева и на "Витоша“ инж. Теодор Петков, които също бяха на терен заедно с хората от началото на пороите.

„Заедно ще преминем и през това изпитание“, подчерта председателят на СОС Георги Георгиев. /БГНЕС