Георгиев: Спортната зала “Слатина”- с игрища на открито и закрито, фитнес зала и скуош-терен

“7 000 кв. м. в разгърна площ ще бъде спортната зала “Слатина”. Инвестицията е в размер на 11 200 млн. лв. без ДДС. Теренът се предоставя за срок от 30 години на БУБА баскет, учениците и гражданите ще имат на разположение 20 часа седмично безплатно ползване на залата, както и близо 100 часа седмично безплатно ползване на многофункционалното игрище. След гласуване от СОС на Спортната зала ще са необходими 24 месеца за строителство и 7 месеца за проектиране”. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев уточни, че Спортната зала “Слатина” ще има две баскетболни игрища на закрито, съвременна фитнес зала, четири скуош игрища. “Има и игрища на открито - едно основно, комбиниращо в себе си възможности за волейбол и баскетбол; футболно игрище с възможност за допълнително разделяне, игрища за по-малки отбори; самостоятелно многофункционално игрище за баскетбол и волейбол. Тези открити игрища са част от амбицията ни в максимална степен да се оползотвори теренът, който предоставя Столична Община”, каза още Георгиев.

“Това е неимоверен труд, плод на дългогодишна мечта. Всичко стартира преди 8 години с един мой приятел, който вече не е между нас, и тази мечта ще бъде посветена на него”, заяви председателят на БУБА Баскет Борислав Хаджирусев. /БГНЕС