ГЕРБ: Енергетиката се управлява безобразно от правителството на Радев

За съжаление програмата за саниране както е изработена в момента, тя фактически няма да работи. Програмата категорично е неработеща. Не одобряваме орязването на средства. Това коментира Томислав Дочев от ГЕРБ на брифинг, предаде репортер на БГНЕС.

Доработването на някои проекти в науката и здравеопазването бихме могли да окачествим като добра стъпка. Проблемът е частта енергетика. За съжаление се коментира коментара, а не се чете. Ние четохме внимателно, посочи Дончев.

Отново най-висока цена в енергетиката в 8 ч. сутринта 509 лева за мегаватчас, 20 ч. вечерта 625 лева за мегаватчас. Това е най-високата цена в историята на българската енергетика. Въпреки документа приет от ЕК за справяне на бизнеса с цената, у нас енергетиката се управлява безобразно. Свидетели сме на провала на правителството на Радев към фризьорските салони, през пекарните за хляб до голямата индустрия, коментираха от ГЕРБ. Няма мерки, не се и плануват такива. С проектите, които залагат по Плана за възстановяване те по-скоро създават допълнителна зависимост на българската енергетика. Хвърлят прах в очите на гражданите, за първи път се споменава дата за извеждане от експлоатация на въглищните централи, което не отговаря на истината. Пари за саниране на хората в еднофамилни къщи няма, зачеркнати са, третирани са като втора ръка хора. На всички подали документи за саниране, им е казано стартирате от начало, трябва да подготвите документи и да ги дадете, посочиха още от ГЕРБ.

Не знам защо кандидатът за президент Радев си позволява да вика енергийния сектор, би трябвало платено да бъде отразен, той вече е в предизборна кампания. А не като някакъв, който си позволява да вика държавните дружества, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна.

Проспа месеци наред и се обзаложих, че за Нова година токът ще мине 600 лева, той го мина днес и като капак на популизма му Радев иска днес среща с държавните дружества. Каква е разликата между Герджиков и Радев към момента, защото ще бъде толериран пак по неговия начин, каза Борисов.

Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона. За 6-7 дни загинаха 600-700 българи. Къде е логиката в дискотеката да има хора, а на стадиона на открито да няма хора. Къде е логиката на Радев и Кацаров в паралелката да не ходи на училище, а вечерта да се събере в дискотеката. Народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм, коментира Борисов предизборната кампания на Радев.

За потенциалните партньори след изборите Борисов каза: Всички или никой. Ако във всички дойде разум и видим как ни подреди народът, трябва да се опитаме да направим правителство, как, по какъв начин, оставям на умниците да решат. Ако отново резултатът ни е най-висок и някой се опитва да зачеркне избирателите на ГЕРБ и това не е правилно. Освен Мая, която се предлага на всички, ние ще водим разговори след изборите, коментира Борисов. /БГНЕС

Тагове: