ГЕРБ и ОП: Поведението на БСП и ДПС е пир по време на чума 

Поведението на БСП и ДПС е пир по време на чума. Те трябва да преодолеят това дребнава чувство на пиршество и да се върнат в зала. Това заявиха от ГЕРБ и Обединени патриоти в изявление от парламента, след като кворумът в Народното събрание пропадна, предаде репортер на БГНЕС.

„Факт е, че кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство. В тези трудни дни досега се справяхме успешно, благодарение на отговорните народни представители в това Народно събрание. Справяхме се като пренебрегвахме личните си проблеми, защото всички ние, в такава сложна обстановка, не сме защитени и сред нас има хора, засегнати от вируса. Такива хора има сред опозицията. В днешния ден, когато даже лидерът на опозицията е в болница, ние разчитахме на повече отговорност и солидарност, защото това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на евтини дивиденти“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че в седмичната програма на законодателния орган са влизали и промени в данъчните закони, които са неотменна част от бюджета на страната за догодина и дори „прелюдия към него“. „Изключително важно е в този момент да гарантираме финансова стабилност на системите, които от една страна осигуряват здравното обслужване, от друга – дават гаранции за социална сигурност и на трето място – посрещат последствията от икономическата криза“, коментира още Даниела Дариткова.

Според нея поведението на опозицията в такъв момент „не е нормално политическо поведение“, още повече от хора, които „имат претенциите да поемат управлението на страната“.

Председателят на групата подчерта още, че от ГЕРБ има карантинирани депутати, но не посочи точно каква е бройката им – един или двама.

Днес е ден на вододел. БСП и ДПС днес показаха своето истинско политическо лице на лицемерие. Ако досега можеше да се намери някакво оправдание за тяхното отсъствие и повърхностно поведение в зала, сега, когато сме в навечерието на приемането на бюджета, когато се гледат данъчните закони, това е безотговорно, заяви Валери Симеонов.

И сега ли трябва да демонстрираме нагла безотговорност, каза още Симеонов, визирайки многото болни от коронавирус депутати и тежката криза. /БГНЕС