ГЕРБ и ПП закриват кампаниите си в съседство

Днес е последният ден от предизборната кампания за местните избори в неделя.


Двете основни политически сили, чийто кандидати за кмет на София ще закрият месеца на предизборни обещания почти по едно и също време, предава репортер на БГНЕС.

ГЕРБ, чиято местна коалиция със СДС, издигна кандидатурата на журналиста Антон Хекимян за столичен кмет, ще закрият кампанията си в 18.00 часа в НДК. На събитието ще присъства и лидерът на партията Бойко Борисов, който досега не е заставал до Хекимян на партийно събитие.


Основните опоненти на ГЕРБ – местната коалиция „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ и „Спаси София“ закрива кампанията си в София също в района на НДК. В 17:30 часа в градинката на парка откъм бул. “Патриарх Евтимий” ще се съберат кандидатът за кмет Васил Терзиев, лидерът на листата за общинския съвет Борис Бонев, кандидати за районни кметове, кандидати за общински съветници и лидери на партиите в местната коалиция.

Събота е "Ден за размисъл", предизборна агитация е забранена, както и оповестяването на резултати от проучвания за електорални нагласи. Забраните важат до приключвана на гласуването в неделя. /БГНЕС